Međugorje 2015. augusztus 24-28.

Idén augusztusban egyházközségünk ismét međugorjei zarándoklatra indult.
Az utazásról és az ott töltött napokról két zarándoktársunk készített felvételeket.


Međugorje 2014. augusztus 25-28.

Idén augusztusban egyházközségünk ismét međugorjei zarándoklatra indult.
Az utazásról és az ott töltött napokról két zarándoktársunk készített felvételeket.


Međugorje 2013. október 13-17.


Međugorje 2012. szeptember 23-27.

Međugorje 2012 - plakát


Međugorje-ba templomi közösségünk minden évben elzarándokol, természetesen más templomokból is társulnak hozzánk. A Szűzanya immáron három évtizede napról-napra szól hozzánk, hív bennünket.

Međugorje Bosznia-Hercegovinában fekszik, nevét földrajzi elhelyezkedéséről kapta, jelentése: „hegyek közötti hely”.
Harkányon egy éjszakát eltöltve, Drávaszabolcs, Doboj és Mostar városok érintésével értük el célunkat. Útközben a táj szépségeiben gyönyörködtünk, de sajnos a háború nyomait is láttuk. Szállásunktól jó fél órás séta után értük el a központot. A téren emelkedik Szent Jakab temploma /zarándokok védelmezője/, előtte áll Szűzanya szobra. Szemben állva a templom bal oldalán bizonyos időben, különböző nemzetiségű atyáknál lehetett gyónni. Tovább haladva tárul az ember elé a rengeteg székkel teli nagy tér, előtte a nagy szabadtéri oltár.
Mise előtt itt mondtuk a rózsafüzért, miközben az óriási, kerek, lenyugvó Nap melegével árasztotta ránk szeretetét a BÉKE KIRÁLYNŐJE.
Másnap nyílt, izgalommal teli szívvel indultunk a fogadalmi kereszthez, a Krizevacra. Van aki mezítláb, van akik beteget ölbe véve ment fel.  Tovább »

A 2010-es međugorjei zarándoklat képei »


2006. szeptember 10-15.

Lourdes

Nagyon örültünk, amikor 2005-ben Dalmadi Miklós, a zarándokútjaink idegenvezetője mondta, hogy 2006 őszén az utazási iroda utat szervez Lourdesba. Medjugorje, Lourdes, Fatima, a Szűzanya megjelenési helyei.
Lourdes egy mezőváros, amely Dél-Nyugat Franciaországban, a Pireneusok lábánál fekszik. Nevét az arab Lourdaról kapta, ami rózsát jelent.
Az odavezető és vissza úton szép tájakban, városokban gyönyörködhettünk hol a buszból, hol megállva. Padova, Verona, Genova, Montpellier, Cannes, Toulouse, San Remo.
Padovában meg szerettük volna nézni Szent Antal sírját, de a sztrádán és a városban fennálló dugó miatt nem értünk oda. Másnap Monacco és Nizza érintésével sétát tettünk Cannesba. Az éjszakát Montpellierben töltöttük. Harmadik nap közeledve Lourdes felé, lélekben is készültünk sok közös imával. A sztrádán nagyon sok alagúton mentünk át. Késő délután érkeztünk meg Lourdesba, a szálláshely elfoglalása után izgalommal mentünk a massebielle-i barlanghoz a Szűzanyához. Sokan voltunk. Este részt vettünk a gyertyás körmenetben. A város folyója a Gave de Pau, melynek partján a Massabielle barlangnál jelent meg 1858. február 11-én a Szűzanya Bernadette Soubirousnak.

Tovább »


2007-2008.

"Kérjetek és kaptok, keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek"

Zarándoklatsorozat, szentmisék megtérésekért, gyógyulásokért és a rák gyógyszeréért.

"Beteg valaki köztetek? Hívassa el az egyház presbitereit, azok imádkozzanak fölötte, és kenjék meg őt olajjal az Úr nevében!  A hitből fakadó imádság megszabadítja a beteget, és az Úr megkönnyebbíti őt, ha pedig bűnökben van, bocsánatot nyer. Valljátok meg tehát egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok, mert sokat megtehet az igaz ember állhatatos könyörgése.” Jakab 5, 14-16

A gyógyító összejövetelekről részleteket a www.szeretetfoldje.hu és a www.zarandok.hu honlapon lehet olvasni.

Tovább »

2009. júl. 20-23.

Magyar szentek nyomában

Zarándoklat Krakkó - Czestochowa - Wadowice - Kalwaria Zebrydowska útvonalon

A zarándoklat képei »


2012. Május 12.

Élő rózsafüzér Budapest körül Hazánkért és Nemzetünkért

"Elindulunk égő szívvel és minden léptünk imádság lesz"

Immár hatodik alkalommal rendezik meg az Élő Rózsafüzér zarándoknapot Budapest körül, 2012. május 12-én. Az 5 helyszínről egyszerre 9 irányba induló zarándokcsoportok útvonala körülöleli Budapestet. A zarándoklat fő célja a közös imádság Budapestért, a budapesti és a környékbeli emberekért, a Városmisszió szellemiségében, valamint Hazánkért és Nemzetünkért.
A zarándoklat során utunkkal rózsafüzért fűzünk Budapest köré, imával és énekszóval átölelve a várost. Mint ahogy Jerikó falai leomlottak a kürt hangjaira, azért imádkozunk, hogy omoljanak le azok a lelki falak is, melyek a város és a környék lakóit Istentől, egymástól és a boldogabb élettől elválasztják.

Tovább »


Az oldal tetejére

Királyerdei templomunk - A Csepel-Királyerdei Szűz Mária Szeplőtelen Szíve római katolikus plébániatemplom oldala © 2012- Minden jog fenntartva