2007-2008.

"Krjetek s kaptok, keressetek s talltok, zrgessetek s ajtt nyitnak nektek"

Zarándoklatsorozat, szentmisk megtérésekért, gyógyulásokért és a rák gyógyszeréért.

"Beteg valaki köztetek? Hívassa el az egyház presbitereit, azok imádkozzanak fölötte, és kenjék meg őt olajjal az Úr nevében!  A hitből fakadó imádság megszabadítja a beteget, és az Úr megkönnyebbíti őt, ha pedig bűnökben van, bocsánatot nyer. Valljátok meg tehát egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok, mert sokat megtehet az igaz ember állhatatos könyörgése.” Jakab 5, 14-16

A gyógyító összejövetelekről részleteket a www.szeretetfoldje.hu és a www.zarandok.hu honlapon lehet olvasni.

Máriapócs

2006. március 19-én indultunk el Máriapócsra, mely Nyíregyháza  mellett található. Az itt lévő görög katolikus templomban áll a könnyező Szűzanya képe. 1675-ben Csigri László festettette fogadalomból, 6 magyar forintért.
1696. november 4-én könnyezett először a Szűzanya, december 8-ig. Ezután többen megvizsgálták és elvitték Kállóba a római katolikus templomba. A hír eljutott Bécsbe, amikor is I. Lipót császár uralkodott. Elrendelte, hogy a képet hozzák a császárvárosba. Útközben több másolat készült a képről.
Bécsben két hónap alatt 33 körmenetet, 103 ünnepi istentiszteletet, 126 szentbeszédet tartottak. A török elleni küzdelmük győzelmét a  pócsi Istenszülő közbenjárásának köszönték. Bécsben is sok másolatot készítettek, a Birodalom nagy városában is. A pócsiak azonban nem nyugodtak bele a kegykép elszállításába. Az eredeti soha nem került vissza! Egy Bécsben készült másolatot vittek vissza először, Kállóba. Itt, 1715. augusztus 1-én észlelték a második könnyezést.
Pócsot Szűz Mária kegyhelyének nyilvánították, a település ezek után vehette fel a Mária nevet. A harmadik könnyezés 1905. december 3-án kezdődött. December 19-ig folyamatosan, majd december utolsó két napján is tartott, összesen 18 napig.
2005-ben a kegyképet a budapesti Magyar Nemzeti Galériában megtisztították és restaurálták. December harmadikán Erdő Péter prímás a püspöki kar jelenlétében a képet újra megkoronázta a XVI. Benedek pápa által, Rómában megáldott arany glóriával. Ekkor nyilvánították Máriapócsot Magyarország Nemzeti Szentélyévé.
Sokan vettünk részt a szentmisén, megkaptuk a betegek kenetét és hálatelt szívvel indultunk haza.

B. Krisztina

Az oldal tetejre »
Zarándoklatok »Királyerdei templomunk - A Csepel-Királyerdei Szűz Mária Szeplőtelen Szíve római katolikus plébániatemplom oldala © 2012- Minden jog fenntartva