2012. Május 12.

Élő rózsafüzér Budapest körül Hazánkért és Nemzetünkért

"Elindulunk égő szívvel és minden léptünk imádság lesz"

Immár hatodik alkalommal rendezik meg az Élő Rózsafüzér zarándoknapot Budapest körül, 2012. május 12-én. Az 5 helyszínről egyszerre 9 irányba induló zarándokcsoportok útvonala körülöleli Budapestet. A zarándoklat fő célja a közös imádság Budapestért, a budapesti és a környékbeli emberekért, a Városmisszió szellemiségében, valamint Hazánkért és Nemzetünkért.
A zarándoklat során utunkkal rózsafüzért fűzünk Budapest köré, imával és énekszóval átölelve a várost. Mint ahogy Jerikó falai leomlottak a kürt hangjaira, azért imádkozunk, hogy omoljanak le azok a lelki falak is, melyek a város és a környék lakóit Istentől, egymástól és a boldogabb élettől elválasztják.

Ezzel a békés, jókedvű, imádságos együttléttel egy lépést teszünk egymásért és a világért. Az ima erejében bízva kérjük, hogy az Úr a nem hívő testvéreinket is segítse meg. Keresztény hitünk megvallásával másokat is Krisztushoz hívunk. Minden lépésünk, imánk és énekünk az Urat dicséri és felajánlás önmagunkért, embertársainkért.

A fő cél mellett a zarándoklattal eltöltött nap a résztvevők lelki épülését, gazdagodását is szolgálja. Alkalmat ad egymás jobb megismerésére, keresztény közösségben való együttlétre, az Egyház sokszínűségének megtapasztalására. Lehetőséget kínál a városszéli és környéki templomok, kegyhelyek, természeti és kulturális értékek felkeresésére és az itteni közösségek bemutatkozására. Budapest és környéke a mi földi otthonunk, az itt megtett zarándokút segít találkozni egymással és Krisztussal. Idén a zarándoklat a Biblia évének jegyében zajlik. A négy rózsafüzér húsz titka lehetőséget ad arra, hogy a résztvevők végigelmélkedjék az evangéliumot, Jézus életét és örömhírét.
Útközben rózsafüzért és egyéb imákat imádkozunk, hagyományos és gitárral kísért énekeket énekelünk. A nap végén öt plébánián két-két zarándokcsapat találkozik egymással és a helyi hívekkel, majd közös szentmisén vesznek részt. A Mária Rádió idén is élőben közvetít a zarándoklat fontosabb állomásairól és eseményeiről, ezúton is be lehet kapcsolódni a közös imába.

Templomunk a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve plébánia templom a 6. szakasz útvonalának része.
A zarándoklat Soroksárról a Nagyboldogasszony főplébániáról indul, templomunkba a zarándokok kb. 09.30 körül érkeznek meg. Itt megpihennek és már hagyományosnak mondható vendéglátás után folytatják az itteni hívekkel megerősítve útjukat a cél felé, ami a Nagytétényi Nagyboldogasszony Főplébánia.
Innen a célállomásig kb. 13 km a teljes táv, szinte végig sík terepen, nagyon kellemes tempóban.
Mivel ez egy remek alkalom egymás megismerésére és lehetőséget biztosít beszélgetésre kötetlen formára, mindenkit biztatunk, hogy lehetőségeihez képest vegyen részt a zarándoklaton.
Lehet, hogy a 13 km elsőre soknak tűnhet, de egy alap fizikai erőnléttel teljesíthető. Ha valaki ezt mégsem tudja vállalni valamilyen okból, akkor mód van arra is, hogy csak egy-két szakaszra kapcsolódjon be.
Templomunk után a következő állomás a Görög katolikus templom, ahol kedves fogadtatás várja a résztvevőket, majd rövid ima és pihenés után folytatódik a zarándoklat. A Jézus Szíve templom a következő helyszín, ahol újabb zarándokok csatlakozhatnak, ezt követően lakóházakat elhagyva, kiérünk a „zöldbe”, majd egy pihenő várható, ami egyben az ebédszünet is, a Vízművek területén. Innen felfrissülve folytatódik az út a Nagytétényi Nagyboldogasszony Főplébániához.

A végállomáson szintén szeretettel és örömmel várják a helyiek a fizikailag megfáradt zarándokokat, akik a nap végén élményekben rendkívül gazdagon szoktak hazatérni otthonukba.
A záró szentmisét - ami általában 18.00-kor szokott kezdődni - idén Erdő Péter bíboros mutatja be.

A zarándoklatról a hazatérés az egyetlen, ami némi szervezést igényel, ugyanis a szentmise után, ha csak a BKV áll rendelkezésre, az utazás másfél órát is igénybe vehet.
Ehhez szeretnénk kérni olyan testvéreink segítségét, akik rendelkeznek személygépkocsival és gyalogosan nem kívánnak részt venni a zarándoklatban, de vállalnák a résztvevők hazajuttatását Nagytétényből Csepelre.
Mivel az élő rózsafüzér csak májusban kerül megrendezésre, a résztvevők létszámát, és a segítő szándékú testvérek jelentkezését akkor, kérdőívek segítségével mérnénk fel.

Mindenkit szeretettel hívnak és várnak a lap szerkesztői, abban a reményben, hogy egymást jobban megismerjük, és azért, hogy ne „csak” Egyházközség legyünk, hanem igazi testvéri közösség!

« Vissza «


Királyerdei templomunk - A Csepel-Királyerdei Szűz Mária Szeplőtelen Szíve római katolikus plébániatemplom oldala © 2012- Minden jog fenntartva